Team Kel-berg Roskilde Casper Pedersen ny verdensmester i omnium

Casper Pedersen ny verdensmester i omnium

På Roskilde Rådhus i marts måned - under præsentationen af Team Kel-berg Roskilde Junior - proklamerede Casper Pedersen, at det helt store mål for sæsonen var at udskifte sidst års bronzemedalje i omnium til en guldmedalje. Her små 5 måneder senere blev Casper Pedersen ny verdensmester og guldmedaljen er en realitet.

På cykelbanen i Sydkorea blev Casper Pedersen mandag verdensmester i bane disciplinen omnium, som består af seks forskellige banediscipliner. Casper vandt foran australske Sam Welsford, der førte konkurrencen før dagens tre sidste discipliner, 1.000 meter på tid, omgang på tid med flyvende start og pointløb.

Casper Pedersen indtog andenpladsen halvvejs gennem konkurrencen, men med kraftpræstationer i dag gik han forbi australieren. Således blev han nummer tre i 1.000 meter på tid for herefter at vinde de to sidste konkurrencediscipliner. Og dermed blev han en suveræn verdensmester foran australieren.

At de to var konkurrencens stærkeste blev helt klart, da de i pointløbet kørte alle andre mindst én omgang efter. I spurten var danskeren dog hurtigst. Med stærk kørsel i pointløbet lykkedes det Jihun Kim fra Sydkorea at gå forbi franske Valentin Madouas og tage bronze.