Travl Kr. Himmelfart for Team Kel-Berg Roskilde Junior

Mads Corell vinder af sprint konkurrencen

Med 6 mand til start i det store UCI etapeløb Tour du Pays de Vaud i Schweiz og 4 mand til start i etapeløbet Tour de Himmelfart blev det en travl Kr. Himmelfart for såvel ryttere og ledere hos Team Kel-Berg Roskilde Junior. I Schweiz stillede Team Kel-Berg Roskilde Junior op med Jonas Gregaard, Matias Christiansen (KC), Christian Nykvist, Jesper Vinkel, Mathias Norsgaard og Mikkel Honoré. I Tour de Himmelfart stillede Mads Corell, Casper Pedersen, Silas Toftemark og William Veber til start.

6. plads til Jonas Gregaard i Tour du Pays de Vaud, Schweiz

Tour du Pays de Vaud blev igen i år et hårdt løb, hvor Team Kel-Berg Roskilde Junior var oppe imod flere af de bedste U19 landshold. Det blev da også USA, som dominerede løbet, selvom Team Kel-Berg Roskilde Junior konstant over de 4 dage udfordrede de stærke amerikanere. USA havde 4 mand i top 5 med Adrian Costa som samlet vinder. Jonas Gregaard blev en flot samlet nr. 6 og havde en podieplads på 2. etape, hvor det blev til en anden plads. På prologen blev Mathias Norsgaard nr. 4 og på enkeltstarten blev det til en 6. plads. Matias KC blev samlet nr.

10 i ungdomskonkurrencen og Team Kel-Berg Roskilde Junior blev nr. 5 i hold konkurrencen, som bedste klubhold. Holdkonkurrencen blev vundet af USA.

Holdleder på turen Jannick Wilsly var tilfreds med resultaterne, selvom det ikke helt levede op til forventningerne. "Vi må bare erkende, af USA på alle områder var bedre end os – vi prøvede og havde også på én af nedkørslerne fået skabt et udbrud, hvor vi havde 3 ryttere med og ingen fra USA, men de fik lukket hullet hurtigt igen."

Etapesejr og sprinter trøje i Tour de Himmelfart

Det startede rigtig godt, men et maveonde hos såvel ryttere som ledere gjorde det svært til sidst, hvor både Casper Pedersen og Silas Toftemark måtte udgå.

Casper Pedersen vandt første etape, hvor Mads Corell blev nr. 5. Casper holdt den gule førertrøje til og med 4. etape, hvor et styrt 5 kilometer før
mål desværre betød et tidstab på 28 sekunder og dermed også farvel til den gule førertrøje.

Team Kel-Berg Roskilde Junior kunne glæde sig over en samlet 5. plads til Mads Corell, som også vandt løbet sprintertrøje. Mads blev endvidere nr. 2 på anden etape. På den afsluttende kongeetape blev William Veber en flot nr. 5. Holdleder Lars Corell roser holdet for en flot holdindsats, hvor både Silas Toftemark og Wiliam Veber arbejdede flot for både at hjælpe Casper med den gule trøje og Mads med den blå sprinter trøje. Ærgerligt, at et maveonde skulle sætte en stopper for Casper og Silas.