Det personlige i en handel er vigtigt

Vognmand Anders Sørensen A/S


Selv om man har rundet de 100 år kan man godt tænke nyt. Det kan vognmandsforretningen Anders Sørensen i Mejlby i Nordjylland tale med om.

Virksomheden blev startet helt tilbage omkring år 1900 af Jens Sørensen. Han tjente som karl på en gård ved Års, og under gravning af tørv i en mose fandt han det berømte Gundestrupkar. Jens fik 1000 kr. i findeløn og for pengene købte han en gård nær Mejlby – og et par heste, som han anvendte til at køre transport for egnens landmænd.

I dag er det oldebarnet Anders Sørensen, der står i spidsen for virksomheden, som beskæftiger sig med tre hovedområder: Transport af sand, grus, stålplader og asfalt, krankørsel, samt kørsel med blokvogn.

”Vi har gennem de sidste 20 år løbende købt materiel hos Lastas. Hovedsagelig til asfaltkørsel, da vi har rigtig meget at lave indenfor dette område. Vi er rigtig glade for at handle hos Lastas. Der er tale om gode produkter, og jeg synes Lastas er dygtige til at forny sig og anvende nye, tekniske løsninger,” siger Anders Sørensen.

Anders Sørensen A/S råder over 10 biler, der beskæftiger sig med lidt af hvert – ud over asfalt har firmaet tre køretøjer, der fast kører stålplader til Tyskland.

”Det er normalt Jan Bertelsen hos Lastas, vi handler med. Ham er vi glade for. Jeg synes, at personlige relationer, og at man snakker samme sprog, har stor betydning i en handel. Hos Lastas kender de deres produkter indgående, også de tekniske detaljer, man spørger ind til - og det er vigtigt, når man skal beslutte sig for, hvilket produkt, man vælger,” siger Anders Sørensen.