VOGNMAND MED OVER 100 BILER

Universal Transport A/S

Universal Transport A/S i Vejle har et bredt udvalg af transportløsninger på menuen - distribution, specialtransport, køletransport, kurertransport, kørsel med kran, lagerløsninger og flytninger. »Vi tilbyder virkelig Universal Transport,« siger Brian Søgaard, som startede virksomheden i 1991 med en enkelt bil - en kassevogn - som han selv kørte. »Det eneste, vi ikke transporterer, er levende væsner.« Brian Søgaard leder og ejer Universal Transport A/S, som han etablerede for 32 år siden med en enkelt kassevogn, som han selv kørte i og leverede forsendelser til kunderne.

Antallet af kunder og forsendelser er sammen med godsmængderne i dag mange gange større og bredere. Det samme gælder flåden af køretøjer, hvor Lastas i Hedensted har leveret langt de fleste af de godt 100 forskellige påhængskøretøjer og trailere, som Universal Transport A/S bruger i en travl hverdag, hvor chauffører og biler kommer i det meste af Danmark.

Vælger man at gå ind og kigge på firmaets webside - universaltransport.dk, står der blandt andet: Vores telefoner er døgnbemandede, så skulle behovet være der, er vi altid inden for rækkevidde. Netop det sætter rigtig mange af kunderne pris på - og det samme gør Brian Søgaard, når han har brug for noget rullende materiel hos Lastas. »Man ringer ikke forgæves til Anders hos Lastas,« siger han og forklarer, at Lastas er klar til at løse udfordringerne. »Står du og mangler noget materiel, så er de fleksible og har altid noget, vi kan leje eller låne, hvis ikke den fabriksnye trailer eller anhænger står på pladsen,« siger han og understreger, at fleksibiliteten er afgørende - især, hvis der står en kunde og venter på at få den rigtige transportløsning.

Brian Søgaard fremhæver også, at hvis Universal Transport A/S af en eller anden grund står med materiel i overskud, er Anders hos Lastas også klar til at finde en bytteløsning.

MAN RINGER IKKE FORGÆVES TIL ANDERS HOS LASTAS

Når det gælder rullende materiel har Universal Transport A/S efterhånden aftaget lidt af det hele på Lastas’ omfangsrige liste over gardintrailere, bokstrailere, køle- og frysetrailere, nedbyggede trailere, maskintrailere, kærrer og overførselsanhængere. »Dog ikke Walking Floor-trailere. Men dem vil Lastas nok også gerne sælge et par stykker af, hvis vi en dag får en kunde, der ønsker sit gods transporteret med den type trailere,« siger Brian Søgaard.

ET MANDSKAB PÅ 220
Fra at være en en-bils forretning er Universal Transport A/S vokset til at have godt 100 kassevogne, forvogne og trækkere i flåden med et tilsvarende antal påhængskøretøjer. Og da virksomheden også omfatter en flytteforretning med afdelinger flere steder i Danmark med to mand på bilerne - mænd eller kvinder - er medarbejderstaben på godt 220 mand - omkring 40 på kontoret og de øvrige i biler, på værksted og lager - også når det gælder elever.

Der er eksempelvis en del kvindelige chauffører i virksomhedens mindre biler. »Og vi har lige udlært en kvindelig lastbilchauffør,« fortæller Brian Søgaard, som tilføjer, at virksomheden løbende har en halv snes transportlærlinge i gang som chauffør- eller lagerlærlinge eller videre som disponent.

Dermed er Universal Transport A/S med til at sørge for kvalificeret arbejdskraft til transportområdet, men de seneste år har været udfordrende med hensyn til at skaffe arbejdskraft, men det er blevet bedre nu. »Det har været svært. Vi har blandt andet brugt en rekrutteringsvirksomhed. Og så har opkøb af et par vognmandsforretninger også givet en synergieffekt,« siger Brian Søgaard, som også fremhæver, at der hos Universal Transport A/S hersker en universal ånd, der er med til at gøre virksomheden et godt sted at være.

Men ellers er Universal Transport A/S åben for nye folk uanset baggrund. »Vi stiller blot krav om, at man er præsentabel, er mødestabil og kan begå sig på dansk,« siger Brian Søgaard. »99 procent af al vores kørsel foregår hjemme i Danmark og vores kunder forventer at vores chauffører kan tale dansk. Men de må gerne komme andre steder fra. Det har vi ingen problemer med,« siger han videre.

Selvom Brian Søgaard har drevet Universal Transport A/S i 32 år og har passeret det halve århundrede, ser han fremad mod den næste hverdag og de mange efterfølgende med de mange transportopgaver. Han har ikke tænkt sig at holde ind til siden lige med det første, men han har alligevel fået sine tre børn med ind i selskabet. De to sønner arbejder i virksomheden, mens datteren er med i ejerkredsen.

Lastas takker for handlerne gennem årene