VOGNMANDEN KØBTE SIN FØRSTE BIL SOM 20-ÅRIG

Alf Myhre Transport

»Min far kørte lastbil, så jeg skulle også køre lastbil,« siger Emil Overgaard om, hvorfor han driver vognmandsforretningen Alf Myhre Transport ApS, der har hjemsted i Spøttrup på halvøen Salling nord for Skive.

Ud over Alf Myhre Transports biler er byen også kendt for Spøttrup Borg, der er Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Men det er en anden historie. Her handler det om en moderne vognmandsforretning med fokus på maskintransport og specialtransport af entreprenørmateriel og landbrugsmaskiner. 

Emil Overgaard købte sin første lastbil som 20-årig. Det er 12 år siden. Og der er løbet meget vand i Spøttrup Sø siden dengang - og en del kilometer under hans lastbiler.

Til at begynde med kørte Emil Overgaard mest for et speditions firma i Vendsyssel. Men på et tidspunkt mødte han Alf Myhre, som han så kørte en tur for. Og den ene tur blev til mange flere, for han kørte for vognmanden til den dag i 2022, hvor de blev enige om, at det var Emil Overgaard og ikke Alf Myhre, der skulle drive forretningen. »Vi var en god blanding af erfaring og ungdom, der vil frem,« siger Emil Overgaard.

Skiftet fra at køre for Alf Myhre Transport og til selv at drive vognmandsforretningen har betydet, at Emil Overgaard bruger det meste af sin tid til at være hjemme på kontoret for at styre dagligdagens transportopgaver. »Jeg vil helst køre og er nærmest blevet presset ind på kontoret, så øjner jeg en mulighed, så er jeg da ude at køre en tur,« siger han. Og det, han og firmaets chauffører kobler sammen med firmaets 15 lastbiler, er Kel-Berg produkter leveret af Lastas - en maskintrailer, en udtrækstrailer eller en blokvogn med plads til en eller anden maskine eller anden tung last på ladet. Alf Myhre Transport har lige så mange påhængskøretøjer som lastbiler. »Lastas havde noget på lager, da jeg skulle bruge det. Det var der ikke andre, der havde. Og så var prisen god og kvaliteten i orden,« siger Emil Overgaard og fremhæver, at det er noget ordentligt grej, Lastas har. »Og så kan man tage ned til Lastas og se. hvad de har stående i rækkerne. Jeg er så tilfreds med de maskintrailere - maskinanhængere - med udtræk, jeg har fået, at jeg har bestilt to mere, som kommer her i foråret.«

De to nye maskinanhængere med udtræk har Emil Overgaard og Lastas fået tegnet og sat sammen i fællesskab, så de passer til to af firmaets store kranbiler.

DET SKAL SE GODT UD OG VÆRE I ORDEN
Hos Alf Myhre Transport går Emil Overgaard op i, at materiellet er i orden og ser godt ud - og at det er godt at være chauffør i virksomheden. »Jeg går op i, at vi taler ordentligt til hinanden og sammen,« siger han og fremhæver, at chauffører og biler er firmaets ansigt udad til. Derfor er det vigtigt for ham at behandle chaufførerne med stor respekt. »Det fortjener de.«

Og en af måderne at vise respekt på er at sørge for, at det gode grej, som Alf Myhre Transport gennem årene har købt hos Lastas, bliver serviceret og ordnet, hvis det går i stykke. »Det er nok derfor, at vi ikke har haft problemer med at få nye chauffører,« siger Emil 
Overgaard.

Alf Myhre Transport blev grundlagt i 1996 af vognmand Alf Myhre. Samarbejdet med vognmand Emil Overgaard startede i 2013 og førte til, at han fra første 1. januar 2020 tegner firmaet Alf Myhre Transport ApS.

Lastas takker for handlerne gennem årene.