Smart bagende og rullepresenning på tiptrailere

Vognmandsfirmaet Ernst Jacobsen A/S

Vognmandsfirmaet Ernst Jacobsen A/S får specialdesignet bagenden på de tiptrailere, de køber hos Lastas.  

Driften af vognmandsfirmaet Ernst Jacobsen A/S varetages af vognmand Jan Lillegaard, og firmaets  hovedbeskæftigelse består i at levere sand og grus til betonværker, elementfabrikker samt til større byggeprojekter. Firmaet råder over 17 lastbiler, og de har senest fået leveret en 4 akslet tiptrailer, der kan rumme 37 m3og en 4 akslet tiptrailer med plads til 61,5 m3 fra Lastas, og der er flere på vej.

”Vi har syv andre trailere i ordre hos Lastas,” fortæller Jan Lillegaard.

Ernst Jacobsen A/S råder over deres sand- og grusgrav, hvor det fine kvartssand er certificeret af Dancert og Legepladskontrollen og anvendes i betonindustrien samt på golfbaner, legepladser og til fremstilling af glaserede teglsten m.v. Lastbilerne kører over hele Danmark til Sydsverige og Tyskland.

”Vi er meget tilfredse med kvaliteten på de tiptrailere, vi får leveret fra Lastas. De er specialdesignede med rullepressenning og en helt speciel bagende, der forhindrer, at materialet vi læsser af, glider ind under traileren. Samtidig er det en bagende, der ser smart ud, når vores lastbiler kører rundt på vejene,” understreger Jan Lillegaard.

Har købt over 30 trailere

Når han mangler en trailer, kontakter han Ivan Kristensen hos Lastas.
”Ivan ved, hvordan vi vil have det. Vi købte vores første trailer tilbage i 2000, og siden er det blevet til over 30 trailere. De bliver ikke mere end fem til seks år her hos os,” fortæller han.

Så der er løbende brug for nye trailere.

”Jeg vil også fremover handle med Lastas, for det er det firma, som jeg har de bedste erfaringer med. Det er meget begrænset, hvad der har været med service på de trailere, som vi har fået leveret, og hvis der har været noget, så er det blevet lavet,”fortæller Jan Lillegaard, der med tilfredshed kan se tilbage på sidste års regnskab.

”Det går rigtig godt, og sidste år fik vi et godt resultat. Vi har fået et godt mandskab her på kontoret, der er gode til at sørge for, at der er læs på bilerne hele tiden. Vi kører også materiale til betonindustrien, og vi kan mærke, at der er gang i byggeriet,” siger han.

VM på dansk sand i Norge

Lastbilerne kører også sand til udskibning til Norge og Færøerne. Sandet er iblandet kompost, så det giver fine grønne golfbaner, som nordmændene og færingerne kan spille på. 

”Hovedparten af det sand, som bliver leveret til Norge bliver brugt til beachvolley baner, og hvert andet år bliver der afholdt VM i beachvolley i Stavanger, som spilles på ”vores” sand,” oplyser Jan Lillegaard.

Ernst Jacobsen A/S transporter også gods med egne gardintrailere for virksomheder i lokalområdet til hele Danmark.