Ny Kel-Berg 3 akslet letvægt tiptrailer udleveret

til Freiberg A/S

Brdr. Freiberg I/S blev grundlagt i 1981 af Hans og Kurt Freiberg. Som ent. forretning inden for jord, kloak, vej- og belægningsarbejde, hovedsagelig i Sønderjylland. I 1996 blev firmaet delt op i tre afdelinger, Brdr. Freiberg Entreprenørforretning A/S, Brdr. Freiberg Vognmandsforretning A/S og Brdr. Freiberg Grusgrave A/S. I 2006 begyndte generationsskifte med Hans Christian som medejer af Freiberg A/S. (Som firmaet hedder i dag) De beskiftiger i dag ca. 70 medarbejder og består af 5 firmaer: Freiberg A/S, Sofiedal Entreprenørforretning ApS, Freiberg Tief und Strassenbau Gmbh, Brdr. Freiberg Vogmandsforretning A/S og Brdr. Freiberg Grusgrave A/S.​ Det var derfor en stor glæde at kunne udlevere denne flotte Kel-Berg 3-akslet tiptrailer 28 m3, fra Lastas i Hedensted.

Chassis er opsvejset af finkornstål med specielle forstærkninger som giver et meget stabilt chassis. Chassisfront er konisk. Længdevanger er bygget med huller, for minimere egenvægt af chassis. Traileren står på 3 stk. 9 tons  BPW-aksler med skivebremser og original BPW-luftaffjedring, med sidemonteret lift på første og tredje aksel. Foran på chassiset er boltet en arbejdsplatform, der er lakeret i samme grønne farve som traileren. 

Lastas har opbygget tipkassen i rullet svøb i 7 mm alu-plade i speciel slidstærk kvalitet. Front og sider er fremstillet i 5 mm Alu-plade. Bunden er forstærket med ekstra 7 mm plade (ialt 14 mm gods) på de bagerste 4 m. Traileren har et rumindhold på 28 m3 og har et kraftig dobbelt-spante i forende med I-profiler på forvæg, samt  kasse-spante i bagende med montagebeslag for tipleje. Derudover dobbeltspante på midten, samt ydeligere bærespanter for afdækning ved isolering.

Kassen har tophængt bagklap med pneumatisk åbne- og lukkesystem, hvor tophængslerne er flyttet ca. 180 mm frem, for at give 10 % ekstra åbning ved aflæsning.Bagklap er fremstillet af 40 mm plade med kraftig kant-
rammer. Kassen er flot grønlakeret med rødt chassis og leveret med flotte Alu-fælger. 

Den nye trailer er leveret af 
Nic Bjerg
fra Lastas

Vi takker for handlen, og ønsker 
Freiberg A/S
held og lykke med den nye tiptrailer i fremtiden.